Всичко за колективното пазаруване

Публикувано от на в Колективно пазаруване
 • Размер на шрифта: Голям Малък
 • Прочитa: 3338
 • 0 коментара
 • Печат

Сайтовете за колективно пазаруване набират все по-голяма популярност по целия свят. Те вече са цяла модна тенденция и има много хора, които са зарибени по закупуването на ваучери от подобни онлайн сайтове. Това е цяла бизнес индустрия, която често се коментира не само в интернет пространството, но и в медиите. Както при всяка търговия, тук също има не малък шанс за измами. Това е една от причините колективното пазаруване да е толкова обсъждана тема в последно време. 

Това поставя един много важен въпрос, а именно как точно да се избегнат измамите, които се извършват често в подобни сайтове. Основната целева аудитория са жените на възраст от 22 до 42 години. Именно те са хората, които много често пазаруват инстинктивно, тоест взимат своите решения бързо. Но все пак, никой не може да ни отговори до колко самите потребите на сайтовете за колективно пазаруване внимават, когато пазаруват от тях.

За да си помогнете сами, е много важно преди да закупите даден ваучер да прочетете много внимателно условията, при които той важи. Освен това, ако имате някакви въпроси, не се притеснявайте да питате в сайта.

Сега ще Ви дадем някои важни насоки и препоръки, които ще е добре да спазвате, ако не искате да попаднете в клопките на сайтовете за колективно пазаруване.

Важно...

Сайтовете за колективно пазаруване и социалните мрежи са обвързани взаимно, а именно ако някои е недоволен от закупена стока или услуга веднага го пише на стената си. Това е много добре за потребителите, тъй като по този начин измамите могат да бъдат разкрити и оповестени много бързо. Разбира се това не е стопроцентова гаранция, тъй като все още има много потребители, които са закупили ваучери с условия, които са по-неизгодни дори от реалните. Но все пак, именно бързите реакции на недоволните клиенти във форуми и социални мрежи, могат да Ви помогнат да се справите донякъде с лошите оферти.

Препоръки

 

 • Когато мислите дали да закупите дадена оферта или не, е важно да видите колко време остава до изтичането й, за да не я изпуснете от прекалено мислене дали искате да я закупите или не;
 • Важно е да носите ваучера си разпечатан, за да сте сигурни, че ще получите стоката или услугата, която сте закупили от сайт за колективно пазаруване;
 • Ако сте редовен клиент на сайтове за колективно пазаруване и ако правите своите покупки най-вече през деня, е добре да пазарувате с карти или с Интернет банкиране. Това ще Ви гарантира, че ще Ви бъдат върнати парите, ако сделката не събере нужният брой хора или ако пропадне по независещи от Вас причини;

 

Топ съвети или как да избегнете подводните камъни при колективното пазаруване

 

 1. 1.      Ако искате да купите ваучер за почивка, то е добре да се запознаете много добре с условията. Ако например ваучера, който искате да купите е за двама души, а Вие сте трима, то трябва задължително да видите какви точно са условията за настаняването на трети човек. Ако имате въпроси, които не се описани в условията е важно да ги зададете на време, за да не останете разочаровани.

 

 

 1. 2.      Освен това винаги проверявайте какво точно включват офертите, които искате да закупите (особено ако се отнася за почивка). Трябва да прочетете всичко, което е написано, дори и малките шрифтове, за да сте напълно наясно с това, за какво точно давате своите пари. Ще има ли доплащане на място? Ще получите ли бонус? Какво точно влиза в офертата?

                              

 1. 3.      Много често подводните камъни са именно в срока на самите закупени ваучери. Проверете много добре какъв е срокът на валидност на офертата, която искате да закупите. Освен това е добре да видите дали ваучера има ограничение за ползване на празници, почивни дни и така нататък.

 

 1. 4.      Един много добър плюс е, ако доставчикът на самата услуга има оставен телефон, адреса, Facebook страница и така нататък. Ако искате да купите пътуване, то се уверете, че туроператорът е лицензиран, за да не останете разочаровани.

 

 1. 5.      Технологиите са в наш плюс, а именно, че всичко е базирано на Интернет пространството. Така ще можете преди да закупите дадена оферта, да се разровите и да проверите коментарите за нея. По този начин ще може да разберете дали си заслужава да дадете пари за нея или не.

 

 1. 6.      Ако искате да купите ваучер за някаква козметична процедура, е добре да видите дали те имат някакви противопоказания, ако разбира се не са описани на самия сайт за колективно пазаруване. Ако имате някакви въпроси или пък нещо Ви притеснява, то не се притеснявайте да питате. По-добре е да сте на “ти” със сделката и нейните условия, а не да останете разочаровани.

 

 1. 7.      Често в този тип сайтове може да купите ваучери за ресторанти. В този случай е добре да се поинтересувате до колко човека могат да ползват ваучерите на една маса.

     

 

Ценен съвет!

 

!!! Никога не купувайте прекалено примамливи оферти (особено за пътувания) от малки и непознати сайтове. Това е не само в интерес на вашия бюджет, но и на свободното Ви време и нерви !!!

 

Народът правилно е казал, че от питане глава не боли, затова ако нещо не Ви е ясно винаги питайте преди да закупите ваучера!

Коментарите са изключени от автора