За какво служат блоговете в Greti.bg?

Публикувано от на в Съвети за използването на Greti.bg
  • Размер на шрифта: Голям Малък
  • Прочитa: 3385
  • 0 коментара
  • Печат

За разлика от форумите в един блог не се разчита толкова на отговорите на другите, а по-скоро автора на статията използва възможността да изрази личната си позиция по даден въпрос, да опише преживени неща, да даде подробен съвет за нещо и т.н.т. Ако сте свикнали да използвате форуми то блога може да се сравни с важните теми във форумите - тук давате подробна рецепта как се правят палачинки, описвате къде сте ходили на почивка, дали е възможно да се отглежда слон на терасата... и всякакви подобни неща. Идеята на форумите е по-скоро да попитате нещо и да се постигне дискусия докато се реши проблема, а идеята на блоговете е, че вие сте този който дава съвет на другите и практически не очаквате да ви отговорят. Естествено винаги можете да използвате коментарите под статиите за да получите отзиви, но това е далеч от нормална дискусия. 

Ако за първи път виждате блог и се чудите какво е това животно, то нека ви успокоя, че е кротичко и с пухкава опашка. Повечето хора са свикнали да използват текстообработващи програми като Word или OpenOffice за да въвеждат текстове, но в огромна част от времето се нуждаят от прости команди като удебеляване на текста, подравняване вляво/вдясно/центрирано, подчертаване на дума или изречение и от време на време вмъкване на графика или таблица. Всички тези форматиращи команди се поддържат от редактора на блога, но получавате множество допълнителни екстри като възможност за вмъкване на линкове към други документи (свързването на документи в Интернет има много по-голям смисъл отколкото в статичен документ на Word), лесно добавяне на снимки (за да ги вмъкнете в статичен документ първо трябва да ги свалите) и не на последно място - веднага след като приключите някоя статия можете изключително лесно да я направите достъпна за хиляди читатели. А ако си мислите "ее да, ама в Word мога да си запиша документа и после да продължа работата си по него" то е редно да ви успокоя, че докато пишете статията си системата ще я записва периодично като чернова, можете да пишете една статия колкото време си поискате и да я отваряте и затваряте колкото пъти е необходимо. Публикувате я чак когато сте напълно приключили с текста (за незавършените статии избирайте да се виждат само от вас, а когато са готови сменете видимостта им както сметнете за необходимо. Друг вариант е незавършените статии да са със статус "спрени" - прочетете раздела за често задавани въпроси за повече информация). Но силата на блоговете не спира до тук! Някога виждали ли сте документ на Word с вграден в него видео клип? Не? Е, в статиите на блога имате пълното право да публикувате снимки и дори видео клипове - и двете имат многофункционални мениджъри които ви водят стъпка по стъпка към публикуването на желаното съдържание.

В социалната мрежа Greti.bg е възможно да контролирате кой вижда блога ви - дали да е публично достъпен, дали да се вижда само от приятелите ви.. а дори можете да сложите парола и така дадена статия да се вижда само от хората с достъп до паролата. Можете да използвате блоговете за да водите личен дневник, да раздавате съвети, да представите новият си роман, да ни разкажете за страхотното място на което сте ходили през лятото/зимата, да ни разкажете за иновативните методи за отслабване и напълняване... и изобщо за всичко което се сетите. Нека обаче се има в предвид, че личните блогове са абсолютно забранени за публикуване на рекламни материали. Ако желаете да публикувате статия за вашата фирма или предлаганите от вас продукти то можете да го направите единствено ако статията съдържа полезна информация и вашите продукти просто подкрепят или допълват основната теза (но обърнете внимание, че рекламна статия бихме приели единствено ако е изключително полезна за нашите посетители)

Огромно предимство е възможността да изкарвате пари от написаните от вас статии. В настройките на профила си можете да въведете данните за вашият AdSense акаунт в Google и да изберете дали да се показват реклами или не. Всички приходи от реклама отиват директно във вашият AdSense акаунт - ние не посредничим по никакъв начин, а просто ви даваме платформа за публикуване на съдържание. Имайте предвид, че всяка статия с реклама ще бъде проверявана за уникалност и ако сте я копирали от друг сайт ще бъдете наказан с изгонване от социалната мрежа!

За да разсея още малко мъглата е някак редно да спомена и как се работи с блога в Gret.bg. За да започнете нова статия просто натиснете бутона "Нова статия", а когато сте готови с текста натиснете бутона "Публикувай" в горният десен ъгъл. Просто е, нали? Сами избирате дали статията ви да има коментари или не, дали да се показва в началната страница на блоговете или само когато се отиде до съответната категория, а дори можете да посочите крайна дата на публикацията си и след това тя автоматично ще се скрие. Нищо не ви пречи да добавяте снимки от вече изградените ви лични фото албуми или да качвате снимки специално за конкретната статия. Това е силата на социалната мрежа - с едно движение на мишката имате достъп до цялото публикувано от вас съдържание и се съсредоточавате върху основните акценти на статията си, а не върху техническото й изпълнение!

Сигурно вече нямате търпение да започнете първата си статия, но нека преди това спомена и какво очакваме да публикувате в блога си. Като цяло идеята на блога е да можете да описвате вашите впечатления от посетените от вас места; да можете да описвате различните СПА процедури и техният ефект за здравето; да давате полезни съвети как да сме по-здрави и по-красиви.... и други подобни. Нямаме нищо против да публикувате ваши разсъждения за изхода на втората световна война де, но не смятаме, че подобни статии биха били интересни за нашите посетители и просто ще си загубите времето в писането им. При всички положения е необходимо да спазвате правилата за публикуване в социалната мрежа и да се съобразявате с нашата аудитория.

Подробна информация за използването на блоговете в Greti.bg можете да получите от раздела за често задавани въпроси. При възникнали проблеми  моля да пишете в нашият форум - коментарите на тази статия рядко се преглеждат та не разчитайте на тях за да получите съдействие!

Коментари