Защо да играем онлайн шахмат?

Публикувано от на в Личен блог
  • Размер на шрифта: Голям Малък
  • Прочитa: 3005
  • 0 коментара
  • Печат

Онлайн шахматът е един чудесен начин да запълним времето си и да обогатим умствената си дейност. Шаха сам по себе си е една невероятна игра, любима на огромно количество хора в целият свят. Тръпката от ходовете, стратегията, хитрото мислене и всичко, което може да направите пред дъската е несравнима.

В днешната ни статия ще ви дадем пет причини да пуснете онлайн шахмат на вашият персонален компютър. Не е задължително да играете срещу машината, тъй като днес се предлагат заглавия, в които може да се изправите срещу живи опоненти по мрежата.

  1. Класическата игра на шах е един чудесен начин да отбиете някой друг час в компанията на приятел или роднина. Ако обаче нямате такъв до себе си то онлайн възможността да разцъкате пешките е просто уникална.

  1. За да играете шах по мрежата не е необходимо да го сваляте и инсталирате на вашият компютър. Достатъчно е само да посетите нашият сайт и да стартирате играта.

  1. Днес в Интернет има шах игри предлагащи уникална графика и доста развит изкуствен интелект. Именно това е и повода много шахматисти да приемат предизвикателството за борба срещу компютъра. Изпробвайте и вие.

  1. Съществуват два вида шах в Интернет. Такъв, който може да играете само и единствено срещу компютъра ви и такъв, който предлага да направите партия с ваши близки и познати отново онлайн.

  1. На пето, но не и последно място ще кажем, че играта на шах в световната мрежа е едно несравнимо удоволствие. Тя ни учи на много неща следейки ходовете на нашият виртуален опонент и ни предлага реалната възможност да ги приложим на практика в офлайн партиите ни.

Това бяха нашите пет причини да играете онлайн шахмат. Надяваме се, че статията ви е била полезна и ви пожелаваме много успехи сядайки срещу шахматната дъска. Приятни емоции и всичко добро.  

 

Шахмат срещу компютъра можете да играете тук: http://greti.bg/games/smart-chess

Срещу реален противник можете да играете тук: http://greti.bg/games/multiplayer-chess-with-chat (този вариант изисква регистрация на сървъра на играта ако ще играете срещу ваш приятел и искате да трупате онлайн рейтинг)

0
Етикети: шахмат

Коментари