Плосове и минуси на агрегаторите за оферти

Публикувано от на в Колективно пазаруване
  • Размер на шрифта: Голям Малък
  • Прочитa: 2822
  • 0 коментара
  • Печат

Колективното пазаруване стана атрактивно за българските потребители за изключително кратък период от време и това доведе до появата на десетки сайтове, предлагащи оферти с атрактивни намаления. Многото сайтове започнаха да изискват от потребителите повече време за преглеждане и избор на правилната покупка, и така се появиха агрегаторите на оферти. По своята същност те са уеб сайтове, които събират на едно място офертите от няколко сайта за колективно пазарува и позволяват тяхното филтриране по определени критерии. Основната идея на агрегаторите на оферти е да бъде улеснен изборът на клиентите, като същевременно се спести времето, необходимо за обхождането на редица знайни и незнайни сайтове за групово пазаруване.

Като всяко нещо в живота и агреторите на оферти за групово пазаруване имат своите позитивни и негативни страни. Когато говорим за плюсовете от тези портали, неизменно трябва да започнем с времето, което ще Ви спестят. Изключително досадно е всеки ден да се налага да обхождате четири или пет различни сайта, за да видите всички нови оферти. Отваряйки избран от вас агрегатор спестявате време, а времето в 21-ви век е най-ценният ресурс. На следващо място като плюс ще посочим факта, че агрегаторите малко или много улесняват вашия избор и Ви помагат да се спрете на най-подходящата оферта. На първо място това е свързано с по-малкия шанс да пропуснете определени предложения докато преглеждате един, а не 5 или 6 сайта. На следващо, когато офертите са събрани в един сайт тяхното сравнение е далеч по-лесно. Тук се намесва, може би най-полезната функция на агрегаторите за оферти и по точно възможността за филтриране. Всеки различен портал от този тип предлага разнообразни критерии, по които можете да подредите стотиците оферти налични в него. Така например може да изберете офертите само за град Варна или град Пловдив, да селектирате единствено предложенията свързани със спорт или например да разглеждате само офертите между 50 и 100 лева. Когато става въпрос за филтриране, агрегаторите предлагат възможност да видите и най-продаваните оферти, но полезността на тази функция е спорна предвид възможността в тази секция тенденциозно да бъдат поставени конкретни предложения, а не реално най-купуваните от потребителите. На последно място към плюсовете ще поставим и функцията за абонамент за последните оферти. Тя ще Ви осигури дневен бюлетин с последните предложения в избрания агрегатор като имейл, които ще Ви освободи от задължението да влизате в сайта и ще Ви напомня за необятния свят на колективното пазаруване всяка сутрин.

b2ap3_thumbnail_groupbuying.jpg

По отношение на отрицателните страни на агрегаторите на оферти за групово пазаруване на първо място се нарежда прекалено големият брой оферти, които предлагат тези портали. Предложенията са толкова много, че вместо да улеснят вашия избор и да Ви спестят време агрегаторите могат допълнително да Ви объркат и да Ви въвлекат в часове на превъртане на десетки страници, например с атрактивни екскурзии. Тук се намесва и невъзможността да филтрирате сайтовете, чийто оферти виждате. Ако например, искате да виждате предложенията само от 2 конкретни сайта това няма как да стане, а трябва да разгледате, всички които са включени в агрегатора. Фактът, че офертите не могат да се филтрират по сайтове е свързан и с маркетинговите стратегии на тези портали. Това обаче, не просто дразни потребителите, но и в определени случаи ги принуждава да преглеждат предложения, от които нямат интерес. В тази връзка ние бихме Ви посъветвали внимателно да разгледате всички агрегатори за оферти и да изберете този, който в най-голяма степен отговаря на вашите нужди.

Без значение обаче дали сте активен потребител на сайт за колективно пазаруване или на агрегатор на оферти, не забравяйте внимателно да проучите фирмата търговец на услугата или продукта, които купувате.

0

Коментари