Въздушен контрол

В тази игра се изявявате като диспечер на летището и вашата работа е да контролирате пристигащите и заминаващите самолети. За всеки приближаващ самолет трябва да изберете подходяща писта, да му осигурите терминал за слизане на пасажерите и качване на нови, да натоварите каргото (на по-горни нива) и да му посочите от коя писта да излети. Самолетите не трябва да се сблъскват и не е желателно да напускат екрана преди да сте им посочили къде да кацнат. Всяко успешно изпълнено действие ви носи пари, а нивото се счита за успешно преминато ако сте събрали определена сума.

Информация

Играта се играе изцяло с мишката. Кликнете върху самолет за да го селектирате, а когато около него се появи бяла рамка (т.е. самолета е селектиран) кликнете върху мястото, където искате да отиде. Така например за да приземите самолет първо кликнете върху него докато е във въздуха и след това кликнете върху свободна писта.

Заетите писти са маркирани с по-плътни бели рамки и върху тях не можете да приземявате самолети - първо трябва да ги освободите. Когато летателният апарат достигне до краят на пистата ще видите иконка със следващото действие - ако на иконката е нарисуван човек закарайте самолета до терминалите за пътници, а ако е нарисувана кутия го закарайте до терминала за натоварване и разтоварване на багажи.

Внимавайте така да давате инструкциите на самолетите, че да нямат възможност да се сблъскват - всяка катастрофа ви струва пари, а ако не съберете достатъчно няма да успеете да преминете нивото. Свободните сектори в дясната част на екрана могат да се използват за временно паркиране докато се освободи писта или терминал.
  • Стратегически
  • Симулатори
Дата на добавяне: 2013-05-07 17:59:19 EEST
Играна (пъти): 3143