Строител на мостове

Сравнително трудна логическа игра в която трябва да построите достатъчно здрав мост по който работниците да пренесат товара си. По-леките товари, като сандъците, могат да се пренесат по не чак до там стабилен мост, но по-тежките, като слона, изискват да впрегнете цялата си инженерна мисъл и да построите наистина здраво съоръжение. Играта запомня прогреса и при следващо влизане можете да продължите от където сте стигнали.

Информация

В горният ляв ъгъл има иконка, приличаща на триъгълник - от там превключвате в режим на скициране, а когато сте в този режим иконката става на часовник и вече служи за тестване на моста.

Материалите за моста са разположени в горният десен ъгъл. Основно се делят на две групи: подпори и пътечки за работниците.

Подпорите са по-евтини, но на тях не може да се стъпва. Те се използват само за укрепване на моста

Пътечките са значително по-скъпи, но по тях работниците могат да стъпват без никакви проблеми. Няма смисъл да използвате пътечките вместо подпори - не дават никакви предимства по отношение на здравината.

В първите няколко нива разполагате единствено с дървени подпори и пътечки, но след това стават достъпни и металните. Металните подпори са по-здрави и могат да са значително по-дълги от дървените. Не е проблем да комбинирате двата вида материали в един и същ мост и така да имате мост с дървени пътечки и метални подпори (примерно).

Мост се строи единствено в режим на скициране. Първоначално имате няколко кръгли елемента от които да започнете. Изберете материал, сложете мишката върху кръгъл елемент и влачете - така рисувате една част от моста. Елементите не могат да са прекалено дълги и често трябва да приключвате рисуването във въздуха. Когато сте готови с основата започнете да слагате подпори така, че да не се срути моста при преминаването на работниците. Когато смятате, че сте напълно готови натиснете иконката в горния ляв ъгъл (тази с часовника) за да тествате моста си - работниците автоматично ще започнат да пренасят товари. Винаги можете да се върнете в режим на скициране и да внесете промени в конструкцията.

Не забравяйте, че някои нива изискват построяването на повече от един мост. Скролирайте наляво и надясно за да видите пълната карта. Също не забравяйте, че имате определен бюджет и трябва да се вместите в него. С напредването на играта застопорените кръгли държачи стават все по-малко и много често ще се налага да измисляте конструкции, в които да използвате неравностите по пейзажа за да закотвите здраво моста.

Триъгълните конструкции са най-здрави и предлагат максимална стабилност. Гравитацията също указва влияние и при проектирането на моста трябва да се съобразявате и с нея. Ако не можете да завършите някое ниво погледнете видео урок за минаването му в нашият форум
  • Логически
  • Симулатори
Дата на добавяне: 2012-04-21 17:33:13 EEST
Играна (пъти): 2272