Енола

Вълнуваща походова игра, която ви изпраща в необятните дебри на кралството Енола. Борете се срещу голямо разнообразие от противници, подобрявайте оръжията и героят си и учете нови магии докато напредвате в 16-те ръчно нарисувани нива. След като приключите всички нива преминавате в специален режим на игра, където запазвате придобитите умения и оръжия, но противниците стават многократно по-силни.

Информация

В играта можете да извършвате основно 3 вида действия:
  • Стандартна атака (standard attack) - атакувате избраният противник с меча си
  • Специална атака (Special attack) - атакувате с магия, но хабите мана и трябва да внимавате колко често използвате този вид нападения. Според вида си магиите афектират един противник или всичките едновременно
  • Бяла магия (White magic) - магиите в тази категория служат за лечение и възстановяване на героят ви (примерно има магия за възстановяване на маната или за възстановяване на точките за живот)

Под всеки герой има бял индикатор за готовността му да действа - когато индикаторът на вашият герой е пълен можете да правите един от гореизброените ходове, а когато индикаторът на противниците ви е пълен очаквайте със сигурност да получите атака. Скоростта на попълване на индикатора се влияе от вида на оръжието, което притежавате.

Победените врагове обикновено ви оставят някакви ресурси като награда, а вашата задача е да ги събирате. Благодарение на ресурсите можете да произвеждате по-силни оръжия и да побеждавате по-лесно следващите противници. Ново оръжие се прави в ковачницата (weponsmith), но трябва да внимавате какви са показателите за да не се озовете с някое, което е по-слабо. Основно оръжията имат две характеристики:
  • Атакуваща мощ (Damage) - показва колко точки за живот ще отнеме на противника ви при атака
  • Скорост (Speed) - показва колко бързо ще можете да правите следващият си ход

С напредването на нивата е добре да обръщате внимание колко вълни на атака ви очакват за да си правите сметка кога и дали да използвате някоя възстановяваща магия преди да преминете напред.
  • Приключенски
  • Стратегически
  • Боеве/Дуели
Дата на добавяне: 2013-04-10 21:41:09 EEST
Играна (пъти): 2808