Тенис на корт

Това е може би един от най-добрите симулатори на реален тенис на корт във виртуалното пространство. Настилките се доближават максимално до реалните, изкуственият интелект на противника ви е на ниво, а движенията и уменията на вашият играч зависят изцяло от вашата бързина и съобразителност. Оригиналното в тази игра е това, че се отчитат движенията на мишката при удара и според тях се прави един или друг замах.

Информация

За да изпълните сервис кликнете веднъж с мишката за да хвърлите топката и след това я ударете. Ударите стават като задържите бутона на мишката натиснат и движите курсора в посоката, в която искате да отиде топката. Използвайте същата техника за да връщате ударите на противника. Отиграването на къси топки става като влачите курсора надолу (към задната страна на корта). Играчът ви се движи сам по възможно най-добрият начин - вашата задача е само да преценявате в каква посока да върнете и кога точно да ударите топката. Вляво имате скала, която показва дали сте ударили топката прекалено рано (early) или прекалено късно (late) - от това зависи дали противникът ви ще е затруднен с връщането, дали топката ще излезе в out или ще удари мрежата.

Трупането на точки става по схемата 0, 15, 30, 40, гейм, т.е. за да спечелите гейм ви трябват 4 точки. Ако достигнете до резултат 40 на 40 се играе до 2 точки разлика.

Играта предлага два режима:
1) Сетове срещу избран от вас противник (casual sets) - отключвате ги постепенно и имате право да повтаряте сета колкото пъти искате. Колкото по-нагоре отивате толкова по-силни противници срещате. Идеални са за тренировка тъй като при тях има скала за точност на удара и можете да си избирате противник според желаната от вас трудност
2) Дневно предизвикателство (daily chalange) - всеки ден имате възможност да изиграете сет срещу произволен противник. Обикновено противника е силен, но чрез спечелените точки участвате в световна класация и виждате какво е вашето представяне спрямо други реални играчи. При дневните предизвикателства липсва скалата за точност на удара, но ако тренирате достатъчно тази скала изобщо няма да ви липсва. Тук играете със и срещу световни величия на тениса като Пийт Сампрас, Андре Агаси, Мария Шарапова, Надал, Джокович и много други

Играе се до достигане на 6 спечелени гейма, но трябва да има 2 гейма разлика между победителят и победеният. Ако се увлечете твърде много се прави тайбрек (гейм в който единият играч трябва да достигне до 7 точки и да има 2 точки разлика с противника си. Изпълняването на сервиси се редува).

За начинаещите тенис любители предлагаме пояснение на някои от термините, които се използват при статистиките:
  • First Serve % - процента на успешните сервиси (без да правите фал - няма значение дали сте спечелили точка или не)
  • Aces - броят на сервисите, които са довели директно до точка (т.е. противникът не е успял да върне топката)
  • Fastest serve - максималната скорост на всичките ви сервиси до момента
  • Winners - ударите, които са довели до точка. Тук не се броят грешките на противника ви, които също водят до точка (примерно ако топката попадне в мрежата или извън очертанията на игрището)
  • Total poins won - общият брой на спечелените точки, без значение как са получени
  • Break points converted - break point (или match point) е точката, която ако бъде взета ще доведе до спечелване на гейма (или съответно на целият сет). Break points converted е статистика, която показва колко такива точки сте успели да предотвратите

Авторите на играта са се постарали да пресъздадат максимално добре реалните възможности на съответните играчи, а това ви гарантира едно истинско тенис преживяване дори и пред екрана на компютъра.
  • Спортни
  • Препоръчани
Дата на добавяне: 2012-10-13 14:19:09 EEST
Играна (пъти): 16236