Басра

Забавна игра с карти. Играете срещу компютъра и целта е да съберете първи 150 точки. Като правила много прилича на играта "табланет", но не е напълно същата.

Информация

В началото на играта има 15 секунди реклама. Изчакайте да завърши и натиснете Play Game в долния десен ъгъл.

Правилата на басрата много приличат на играта Табланет, но се раздават по-малко карти в началото и точките се броят по малко по-различен начин. Ето и пълните правила:

Целта на играта е да съберете колкото можете повече карти, като всяка събрана карта ви носи по една точка. Печели този, който първи събере 150 точки.

В краят на всeки рунд се печелят по 30 допълнителни точки от играча, който е събрал най-много карти по време на рунда. За всяка спечелена басра се дават по 10 точки.

На масата винаги има някакво количество карти, които са с лице към вас. Това са картите, които можете да събирате, а самото събиране става по следният начин: хвърлете карта, чиято стойност съвпада със сумата на една или повече карти на масата. Примерно ако на масата има карти с номера 2, 3 и 5 то вие можете да ги приберете и трите като хвърлите десятка. Можете да приберете произволен брой карти, стига да се задоволява правилото за сумите (по същата логика прибирате една карта ако хвърлите същата. Примерно прибирате десятка с десятка, петица с петица и т.н.т.). Ако нямате подходяща карта или на масата не е останало нищо трябва да хвърлите произволна карта от вашите и играта продължава.

Басра се получава когато приберете всички карти от масата с която и да е ваша карта, стига да не е Вале (J). Валето има специална роля и тя е да прибира всички карти от масата (но без да получавате Басра).

Другата специална карта е седмица каро. С нея също прибирате всички карти от масата, но ако сумата им е равна на 7 получавате Басра.
  • Игри_на_маса
  • Стратегически
Дата на добавяне: 2012-03-19 02:23:18 EET
Играна (пъти): 3305