Печат

Правила за публикуване

 1. Общи правила

 

1.1. Потребителите на Greti.bg не трябва да забравят, че сайта е достъпен за разнообразна аудитория (включително непълнолетни и малолетни). Абсолютно забранено е публикуването на материали от следните тематики:

 • Порнографски материали и материали за възрастни
 • Материали, съдържащи или подтикващи към насилие; с явни зверства и жестокости
 • Расистка насоченост, подклаждащи расова дискриминация, омраза и етническа нетолерантност
 • Богохулство, ругатни, псувни и обиди
 • Зловреден или пиратски софтуер; уроци за хакване на сайтове, програми и други подобни
 • Хазартни игри със залози
 • Незаконни лекарства, наркотици, болкоуспокояващи и други подобни
 • Продажба на бира и твърд алкохол
 • Продажба на цигари и тютюневи изделия
 • Продажба на лекарства, за които се изисква рецепта
 • Продажба на оръжие или амуниции
 • Материали, чиято единствена цел е трупане на линкове
 • Материали за всякакво незаконно съдържание

Забранено е да публикувате линкове към сайтове, където се засяга някоя от гореизброените тематики. Забранено е да започвате дискусии, които изискват публикуването на подобни материали.

1.2.  Публикуваните текстове трябва да показват респект към другите потребители. Гневни, дразнещи или оскърбителни публикации няма да бъдат толерирани и ще бъдат премахвани. 

1.3. Желателно е потребителите да публикуват текстове в изчистен вид - не е препоръчително да се използват голям брой усмивки (emoticons), само главни букви (текстовете с главни букви се приемат като ВИКАНЕ - ПОВИШЕН ТОН), прекалено цветен текст, много пунктуации, повтарящи се символи (!!!, ????? и .....), както и писане От ТоЗи ВиД.

1.4.  Спамът няма да бъде толериран в никакви случаи (спам = едносрични и повтарящи се текстове, коментари или публикации във форума), реклами, линкове към сайтове, в които се събират точки от реферали, теми от рода на “лека нощ”, “добро утро”, "Диня vs. Пъпеш" и т.н. Забранява се цитирането на повече от две мнения във форума (т.нар. "цитат в цитата") 

1.5. Модераторите на сайта си запазват правото да променят или да махат публикации по всяко време. Кое е спам, вулгарно, непристойно и др. е по тяхна преценка, а не по преценка на потребителите. 

1.6. Горните правила са приложими и за личните съобщения. Злоупотребата със системата за лични съобщения може да доведе до предупреждение и/или до изключването на личните съобщения. 

1.7. Желателно е да се пише грамотно, без пунктуационни и граматически грешки. Модераторите си запазват правото да премахват несъобразени с това изискване публикации по всяко време

 1.8. Забранено е писането на латиница, както и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и др. с цифрени означения като "4" и "6" или с някакви други знаци извън кирилицата. (Изключват се случаите, когато е наложително: техническа информация, код, release info и др.) Всички публикации, които нарушават правилото, може да бъдат изтрити по преценка на модератор. 

1.9. Публикациите ви не трябва да разпъват прекалено много страницата (за целта избягвайте текстове без интервал в тях) и цвета им не трябва да се слива с фона. Не използвайте червен цвят или близки до него нюанси. Абсолютно забранено е да се публикуват скрити линкове към външни сайтове чрез използване на много малък шрифт или преливащ с фона цвят

1.10 Потребители, които подклаждат спорове и насаждат неприязън към конкретен потребител или група потребители, подлежат на директен БАН. Същото правило важи и за потребители, които открито обиждат или изказват нецензурни изрази по отношение на потребител/модератор/администратор на сайта. 

1.11. Публикуването на рекламни материали е забранено освен за следните случаи:

 • Позволено е публикуването на линк към личен или фирмен сайт в съответното поле от профила
 • Можете да използвате групите като рекламна платформа (с изключение на блоговете към групите - в тях е позволено да се публикуват единствено смислени и полезни статии без рекламна цел)
 • Можете да публикувате линкове в блоговете, но като спазвате изискванията в Общите условия на Greti.bg

1.12. Забранено е премодерирането на поправени/цензурирани текстове, както и повторното публикуване на изтрити от модератор снимки или видео клипове

1.13. Потребителите, които публикуват снимки, видео клипове и/или текстове декларират, че:

 •     снимките, клиповете и/или текстовете са авторски или не нарушават нечие авторско право;
 •     носят пълна отговорност за публикуваните от тях материали, при предявени претенции за собственост върху тях от трети лица;
 •     дават съгласие публикуваните материали да бъдат използвани от интернет сайта greti.bg с цел популяризирането му, като задължително ще бъде отбелязван авторът на материала съгласно Закона за авторското право и сродните му права. Това включва възможността за споделяне на материалите в различни социални мрежи.

1.14.  Потребителите носят отговорност за всички претърпени вреди и пропуснати ползи от страна на собствениците на социалната мрежа Greti.bg, включително за всякакви разходи, настъпили вследствие на предявени искове към Greti.bg, във връзка с материали или информация, които потребителите са публикували на сайта, в нарушение на законите, настоящите общи условия или добрите нрави;

1.15. Нямате право да публикувате снимки или видео клипове ако на тях присъстват други хора и те не са дали своето изрично съгласие. На публикуваните материали не трябва да се виждат оръжия, цигари, алкохол, наркотици или други подобни вещества. Изключение правят клипове на песни или трейлъри на филми, където подобни вещества са сценичен реквизит. 

1.17. Можете да качвате изображения със следните разширения: JPG (JPEG/JPE), PNG, BMP и GIF. Всички опити да се качват снимки с различни разширения ще се тълкуват като опит за проникване в системата

 

2. Правила за форума

 

2.1. Мненията трябва да са в съответния раздел. Потребителите трябва да прочетат описанието на форума и правилата, преди да публикуват.

2.2. Потребителите трябва да имат предвид, че има и такива с по-бавна връзка. Използването на таговете (img) трябва да бъде съобразено, за да не се затрудняват посетителите с по-бавна връзка. Препоръчително е използването на thumbnails

2.3. Заглавието на нова тема трябва да е подходящо и описателно

2.4. Потребителите не би трябвало да се държат като "модератори в сянка". Ако потребител забележи нещо нередно, би могъл да се свърже за съдействие с Модератор. 
 
2.5. Забранява се  прекаленото използване на функцията Up / Bump на теми (пускане на коментари в собствена или друга тема, целящи да "повдигнат" темата и да я направят актуална), нежелателно е и писането на нови мнения веднага след собствените - за тази цел има бутон "промени"
  
2.6. Забранено е пускането на теми, съдържащи само линкове, само картинки, както и такива, без съдържание и подробно описание за целта и предназначението на темата. 
 
 
Това е български сайт ! 
 
УВАЖАВАЙТЕ БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК, ПРАВИЛАТА ЗА ПИСАНЕ И ПОДБИРАЙТЕ ПРИЕМЛИВ НАЧИН НА ИЗРАЗЯВАНЕ !

 

 

При прилагането и тълкуването на настоящите Правила за публикуване се прилага българското законодателство